Werkdagen <15.00 besteld, dezelfde dag nog verzonden

  Professioneel en persoonlijk advies

Al meer dan 40 jaar dé specialist 

Bouwdrogers Dryfast

Bouwdrogers Dryfast

Een bouwdroger wordt veel gebruikt bij het drogen van muren, plafonds en vloeren. Ook bij wateroverlast en andere vochtproblemen biedt een bouwdroger uitkomst. Wij leveren uitsluitend bouwdrogers van het het kwaliteitsmerk Dryfast.

Producten per pagina
Sorteer op:
Bouwdroger Dryfast DF 200 -31%
Favoriet
Vergelijken
Bouwdroger Dryfast DF 400 -33%
Favoriet
Vergelijken
Bouwdroger Dryfast DF 800 -35%
Favoriet
Vergelijken
Bouwdroger DF 800 + ventilator -32%
Favoriet
Vergelijken
Bouwdroger DF 800 + ventilator + kachel -32%
Favoriet
Vergelijken
Favoriet
Vergelijken

Professionele bouwdrogers kopen

Bouwplaats-Inrichting levert alleen de beste kwaliteit bouwdrogers van het merk Dryfast.  Deze bouwdrogers hebben veruit de hoogste ontvochtigingscapaciteit, met name bij lagere temperaturen.  De behuizing is zeer robuust en heeft een lange levensduur. Kortom, perfect bestand tegen de zwaarste omstandigheden op de bouwplaats. Dankzij de speciale techniek kunnen alle bouwdrogers zowel staand als liggend vervoerd worden en vervolgens direct aangezet worden.
 

 

Hoe werkt een bouwdroger?

De werking van een bouwdroger is gebaseerd op condensdroging. De bouwdroger zuigt vochtige lucht aan en koelt deze vervolgens. Het vocht in deze aangezogen lucht verandert hierdoor in water, dat vervolgens wordt afgevoerd door een slang.
 

De overgebleven droge lucht wordt hierna opgewarmd en de ruimte weer in geblazen. 

Wanneer deze natuurlijke methode goed wordt toegepast, kan er geen schade ontstaan zoals scheuren of barsten. 

hoe werkt een bouwdroger

Bespaar kosten met bouwdroging

De inzet van een Dryfast-droger tijdens of aan het einde van de bouw is enorm kostenbesparend. De kostenbesparing is drieledig:

 

Besparing t.o.v. verwarming

In vergelijking met drogen door verwarmen is een droger vele malen goedkoper. Dit geldt van de bouwperiode tot zelfs 5 jaar na oplevering. 

 

Kortere doorlooptijd 

Door gebruik te maken van bouwdroging is de doorlooptijd van projecten veel korter. Bijvoorbeeld stukadoors kunnen veel sneller beginnen met werken en hoeven minder lang te wachten

 

Minder schade

Dankzij een goede ontvochtiger komen vochtproblemen en schades vele minder voor.

 

Toepassingen bouwdroging

Je kunt een bouwdroger inzetten voor diverse toepassingen. De meest voorkomende mogelijkheden geven we hieronder weer.

 

Bouw en renovatie

Vooral bij nieuwbouw is  een bouwwerk door vocht van bouwmateriaal en ingeregend water erg vochtig. Om een goede droge ondergrond te verkrijgen voor de afwerkfase biedt een bouwdroger uitkomst. De kwaliteit van afwerking wordt hierdoor sterk verbeterd. Ook bij het drogen van muren, vloeren en plafonds biedt een goede droger uitkomst.

 

Waterschade

Ondersteuning bij waterschade is een veelgebruikte toepassing. De inzet hierbij is om verdere schade en het ontstaan van schimmel te voorkomen. Veelal wordt dit gedaan in combinatie met ventilatoren.

 

Brandschade

Brandschade bestaat veelal uit achtergebleven bluswater en zoutzuurdampen die corrosie kunnen veroorzaken. Door de directe inzet van een bouwdroger kan de schade aanzienlijk beperkt worden.

Heb je een vraag over een product? Neem dan contact met ons op via onze chat, ons contactformulier of bel 088 - 13 43 600